måndag 25 maj 2009

Juniorer

I väntan på att LJ ska fylla den sista forwardsplatsen och de två kvarvarande backplatserna kan det kanske vara av intresse att dryfta lite juniorer, tänkte jag?!
Förra året fick 18-åringarna Tim Erixon och David Rundblad sina genombrott i AIK-tröjan. Rundblad var en gigant i slutspelet och såg väldigt rutinerad ut. Båda har dessutom lagt på sig ett antal kilo till i år och kommer att vara nyckelspelare i årets lag. Andra 18-åringar med kontrakt denna säsong är Martin Lundberg gjorde ett trettiotal matcher från start, Melker Karlsson gjorde tre matcher innan skada och Mattias Lindström hann med att sätta in några otroligt vältajmade tacklingar.

Lägg till att AIK till denna säsong har kontrakterat den mest intressante av dem alla; Adam Larsson. Adam är 16 år och blev i förra säsongens upplaga av TV-pucken vald till bäste back resp. spelare. Han spelade U18-vm i år, som en av tre underåriga, med facit 0+4 på 11 matcher. Han rankas av flera amerikanska prospects-sajter som en av topp 5 backar i världen. Han har också storleken, 190 cm och väger över 90 kilo.. och 16 år!

Det ser, kort sagt, ljust ut. Rundblad lär gå i första rundan i draften om en månad. Erixon i andra, Lundberg, Karlsson och Lindström har också goda chanser att bli draftade. Har det inträffat i Skellefteå AIK förr?

Och underifrån kommer mera; Adam Pettersson, vald till bäste forward i TV-pucken; Johan Alm, lagkapten i J20; Oscar Lindberg, 93:orna Sam Marklund och Adam Svensson. Dessutom har vi stulit Björklövens påläggskalv Markus Wallmark, och sånt värmer lite extra.

Otroligt viktigt att kunna lyfta in juniorer som ordinarie nu när finanskrisen är extremt påtaglig. Bara att hoppas att Rundblad och Erixon stannar kontraktstiden ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar