fredag 22 maj 2009

Lite AIK-tugg

Nu när det ändå är första dagen för bloggande så är det lika bra att vi får en jump start, så därför passar jag på att avhandla lite AIK också.

När jag ser årets silly season med omvärldsläget i bakhuvudet är det omöjligt att inte tro att det ena påverkat det andra. Från att förra säsongen ha värvat intressanta okända artister som Moran och Dimitrakos så gör man i år en kovändning och värvar Volvo-style. Tryggt men ospektakulärt.

AIKs spel har under Säckens tid byggt mkt på hög checking, fart och snabba spelvändningar. Inför denna säsong har vi tappat de backar med förmåga till ett bra förstapass; EA och Viklund. Utöver det har vi tappat lite fart i Koskenkorva. Vi får en en snabb spelare i Tenkrat men vem ska slå passen? Rundblad är magisk vad gäller förstapass men vi är i stort behov av en back till med ett bra förstapass, om han sen är offensiv eller defensiv spelar mindre roll. Även om en offensiv back skulle balansera upp backsidan bättre i mina ögon.

Framåt känns det som LJ & Co har värvat tryggt och med så lite flopprisk som möjligt. Det kan vara nog så bra att inte chansa så mkt en säsong när ekonomin krisar. Man är beredd på ett mellanår. Tur iaf att vi har det tillräckligt bra ställt så att vi har råd att spela säkert. Om man drar paralleller till våra grannar i norr som har varit tvingade att chansa, och det rejält. Intressant trupp men väldigt hög flopprisk.

Blir Bartecko siste forward in? Isf:
Bartecko - Moran - Månsson
Antos - Warg - Tenkrat
McD - Hagos - Bellemare
Foppa - Forsell - Lundberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar